1403/08/26
موسی رسولی (عضو هیئت علمی انتقال یافته به دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین)

موسی رسولی (عضو هیئت علمی انتقال یافته به دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین)

مرتبه علمی: دانشیار
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس:
دانشکده:
نشانی: همدان، ملایر- کیلومتر 4 جاده اراک، دانشگاه ملایر، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز
تلفن: 08133339841

مشخصات پژوهش

عنوان
اثر محلول پاشی سولفات روی و اسید جیبرلیک روی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی انگور(Vitis vinifera L.) رقم "بیدانه سفید"
نوع پژوهش
پایان نامه
کلیدواژه‌ها
اسید جیبرلیک، سولفات روی، عملکرد، آنزیم های آنتی اکسیدان، رسوراترول.
سال 1396
پژوهشگران موسی رسولی (عضو هیئت علمی انتقال یافته به دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین)(استاد راهنما)، روح الله کریمی(استاد راهنما)

چکیده

انگور (.Vitis vinifera L) یکی از مهم ترین محصولات باغی است که در نقاط مختلف جهان و ایران کشت و کار می شود و به صورت تازه خوری، تولید کشمش و فرآوری شده به مصرف می رسد. این تحقیق، به منظور بررسی افزایش عملکرد با استفاده از تیمارهای تغذیه ای برای تعیین بهترین زمان محلول پاشی، مناسب ترین غلظت سولفات روی و اسید جیبرلیک برای محلول پاشی و تاثیر محلول پاشی سولفات روی واسید جیبرلیک بر روی برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی انگور رقم " بیدانه سفید" صورت گرفت. در این تحقیق اثر محلول پاشی اسید جیبرلیک در سه سطح صفر(شاهد)، 30 و 60 پی پی ام و سولفات روی در سه سطح صفر (شاهد)، 5/0 و 1درصد با سه تکرار به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی، آموزشی شماره یک دانشگاه ملایر اجرا شد. تیمار محلول پاشی در سه مرحله قبل از گلدهی، دو هفته بعد از تشکیل میوه و یک ماه بعد از مرحله دوم انجام شد. میوه ها در هفته چهارم شهریور ماه مطابق با شاخص بلوغ برداشت و برخی صفات کمّی، کیفی و بیوشیمیایی میوه اندازه گیری شد. این صفات شامل رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای فنول کل، فلاونوئید، اسیدیته قابل تیتر، میزان مواد جامد محلول (TSS)، میزان عصاره (pH)، ظرفیت آنتی اکسیدان، پروتئین، آنتوسیانین، ویتامین ث، قندهای محلول، غلظت عناصر موجود در برگ، برخی از آنزیم ها، میزان رسوراترول، وینیفرین، گلوکز، فروکتوز و ساکارز در برگ و میوه بود. بر اساس نتایج به دست آمده اثر متقابل عملکرد، درصد تشکیل میوه، وزن خوشه، وزن خشک خوشه چه و عرض حبه تاک های تیمار شده معنی دار شد. بیشترین میزان عملکرد در تاک های تیمار شده با اسید جیبرلیک 30 پی پی ام در ترکیب با سولفات روی 1درصد حاصل شد و کمترین میزان آن نیز در ترکیب اسید جیبرلیک صفر پی پی ام با سولفات روی 5/0 درصد به دست آمد. در بین شاخص های کیفی که بر روی بافت میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند، اثر متقابل مواد جامد محلول (TSS)، ظرفیت آنتی اکسیدانی، رسوراترول، گلوکز، فروکتوز، ساکارز و وینیفرین بوته های تیمار شده معنی دار شدند. در مورد صفات کیفی که بر بافت برگ اندازه گیری شد، اثر متقابل رسوراترول، گلوکز، ساکارز و وینیفرین معنی دار شدند. اثر تیمارهای تغذیه ای بر میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نشان داد که، اثر متقابل آنزیم آسکوربات پروکسیداز در سطح 1% دارای